Inspiration - Ale
Klassiska IPA-toner till maten
S:t Eriks IPA är inne på sitt 15:e år och har blivit en svensk IPA-klassiker, numera på snygg och smakbevarande burk...
Läs
mer »»
Kyrkan och ölen – Historiens vingslag i en flaska öl
Före vi kunde brygga öl i bryggerier med moderna tekniker var klostren och kyrkorna centrum för...
Läs
mer »»
Servera trappist- och klosteröl
Trappist- och klosteröl hör definitivt till kategorin finöl. Oavsett gyllene, bärnstens- eller mahognyfärgade, där...
Läs
mer »»
Julöl 2024 – med glögg- och cidertips
Det är premiärdags på Systembolaget för årets julöl, liksom i restauranger och barer. Modernt svenskt...
Läs
mer »»
Belgisk blond – kryddig höstvärmare
Tillåt dig ett smakrikt och värmande belgoöl i det annalkande höstmörkret eller på höstutflykten. Belgisk blond...
Läs
mer »»
Klassiker på temat Internationella IPA-dagen
Från Petaluma till Stockholm, över hela världen firades internationella IPA-dagen den 1 augusti. Härifrån...
Läs
mer »»
Lagunitas IPA
India pale ale är den mest populära stilen under craft beer-epoken. Förkortningen IPA blev första gången ett begrepp när Lagunitas...
Läs
mer »»
Tipslista – Påskens smaker
Påskens öl behöver passa till rejäla rätter och även goda kakor. Vi har valt ut två lager och två ale med typiska...
Läs
mer »»
Påskens smaker
Påsken är en alltid efterlängtad högtid, med allt från påminnelsen om Bibelns berättelser till många lustiga traditioner och lekar. Nu...
Läs
mer »»
Tipslista – Tema belgiskt ölkafé
Inspireras av Öllistans tipslista med flera öl som finns att hitta på hyllan. Temat för dagen är belgiskt ölkafé...
Läs
mer »»
I värmen på ett belgiskt ölkafé
När det är kallt och ruggigt och du önskar en riktigt välsmakande öl i kombination med god mat, då är det passande med...
Läs
mer »»
Klara och disiga öl till nyårsmenyn
Vad föredrar du? Klara och filtrerade eller disiga och ofiltrerade öl? Oftast är svaret bestämt det ena eller det...
Läs
mer »»