st-eriks-ljus-lager-for-pask-och-finsmakare
Inspiration

S:t Eriks Ljus Lager för påsk och finsmakare

Det nygamla receptet till S:t Eriks Ljus Lager har blivit en favorit hos många krogbesökare och smakmedvetna Systembolagskunder. Det moderna hantverksölet med anor från 1880-talet är dessutom extra gott till påskmaten.

S:t Eriks Ljus Lager är en fulländad påskpilsner hyllad av Vinbörsens Bengt-Göran Kronstam som ”torr, fräsch och elegant smak med en diskret örtig ton och rejäl, välbalanserad humlebeska som dröjer sig kvar länge och vittnar om både ambition och hantverksskicklighet. Utmärkt både som måltidsöl och skummande törstsläckare.”

De flesta gillar att lyxa till det på påsk, vare sig det är med en lång brunch eller med den traditionella lammsteken till lunch, förutom fiskrätter, sill och ägg. Påskens öl behöver passa till rejäla rätter och även goda kakor. För detta gör sig en smakrik helles som S:t Eriks Ljus Lager perfekt.  

Och på tal om S:t Eriks Bryggeri och mattips passar vi på att lyfta fram en höjdarmeny som skapades i samarbete med stjärnkocken Mathias Dahlgren, framtagen för S:t Eriks goda öl:  Mathias Dahlgrens tre påsktips.

De består av svensk lammstek med pumpa och ramslök, glömda kokta ägg med rökt majonnäs och rostat rågbröd med krossad potatis, böckling, pepparrot och dill.

S:t Eriks Bryggeri grundades 1859 och var under 100 år Stockholms mest kända bryggeri. 2009 återuppstod det som hantverksbryggeri och har befäst sig som sådant med mängder av priser och erkännanden, skött av mycket skickliga bryggare och ägare.

Produktfakta

Artikelnummer: 59675
Typ: Pilsner – Dortmunder helles
Förpackning: Burk
Alkoholhalt: 5,0 %
Volym: 330 ml
Pris: 16:90 kr + pant

Beställa S:t Eriks Ljus Lager idag.

Redaktionen
redaktionen@ollistan.se

Publicerad 15 Mar 2025