westmalle-dubbel-graag

Westmalle Dubbel Graag

Kring jul bör man prova den läckra desserten Westmalle Dubbel Graag. En annorlunda ”treat” som brukar orsaka glada tillrop.
Det här behöver du

Till 4 personer

200 g mörk choklad
1 dl Westmalle Dubbel
200 g äggvita
4 kulor vaniljglass
chokladkex
kakaopulver

Så här gör du

Smält chokladen i varmvattenbad tillsammans med 1 dl öl. Vispa äggvitan ordentligt och blanda i chokladsåsen. (Spara äggulorna i en skål.) Skeda upp i glas, gärna av Westmalle-glastyp. Låt stelna i kylen över natten.

Till sabayon: vispa äggulorna med socker och 1 dl öl i varmvattenbad tills det är klart. Lägg glasskulorna på chokladmoussen. Skeda sabayonen över och täck med smulade chokladkex. Strö över kakaopulver.