westmalle-dubbel-graag

Westmalle Dubbel Graag

Kring jul bör man prova den läckra desserten Westmalle Dubbel Graag. En annorlunda ”treat” som brukar orsaka glada tillrop.
Kring jul bör man prova den läckra desserten Westmalle Dubbel Graag. En annorlunda ”treat” som brukar orsaka glada tillrop.

Vill du få härliga recept, våra senaste tips och ölkunskap direkt i din inbox? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Fyll i din E-post här

Det här behöver du

Till 4 personer

200 g mörk choklad
1 dl Westmalle Dubbel
200 g äggvita
4 kulor vaniljglass
chokladkex
kakaopulver

Så här gör du

Smält chokladen i varmvattenbad tillsammans med 1 dl öl. Vispa äggvitan ordentligt och blanda i chokladsåsen. (Spara äggulorna i en skål.) Skeda upp i glas, gärna av Westmalle-glastyp. Låt stelna i kylen över natten.

Till sabayon: vispa äggulorna med socker och 1 dl öl i varmvattenbad tills det är klart. Lägg glasskulorna på chokladmoussen. Skeda sabayonen över och täck med smulade chokladkex. Strö över kakaopulver.