Westmalle Dubbel Graag
Kring jul bör man prova den läckra desserten Westmalle Dubbel Graag. En annorlunda ”treat” som brukar orsaka glada tillrop.
Kring jul bör man prova den läckra desserten Westmalle Dubbel Graag. En annorlunda ”treat” som brukar orsaka glada tillrop.
Vill du få härliga recept, våra senaste tips och ölkunskap direkt i din inbox? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.
Fyll i din E-post här
Det här behöver du
Till 4 personer
200 g mörk choklad
1 dl Westmalle Dubbel
200 g äggvita
4 kulor vaniljglass
chokladkex
kakaopulver
Så här gör du
Smält chokladen i varmvattenbad tillsammans med 1 dl öl. Vispa äggvitan ordentligt och blanda i chokladsåsen. (Spara äggulorna i en skål.) Skeda upp i glas, gärna av Westmalle-glastyp. Låt stelna i kylen över natten.
Till sabayon: vispa äggulorna med socker och 1 dl öl i varmvattenbad tills det är klart. Lägg glasskulorna på chokladmoussen. Skeda sabayonen över och täck med smulade chokladkex. Strö över kakaopulver.
Skriv ut