Lax

grillad-lax-lime-kalsallad-och-rostad-majsrora

Grillad lax, lime-kålsallad och rostad majsröra

Grillad lax med hetta från chili, syra från lime och en smakrik majsröra.
Recept: Dennis Hansson

Öltips

Duvel »

Det här behöver du

Lagom åt: 10 personer

10 st Lax portionsfiléer (ca 1,2kg)
1 kg familjemixsallad
1 kg vitkål strimlad
3 st röd chili
4 st lime
2 dl olivolja
4 st vitlöksklyftor
1 knippe salladslök
1 st rättika
1 st morot
1 tsk spiskummin
Färsk Koriander
Salt

Så här gör du

Hacka chili och salladslök

Riv vitlök

Zesta skalet och pressa juicen från limen

Häll upp vitkålen i en bunke eller en matberedare och tillsätt salt. Massera kålen med händer eller med vingredskapet i matberedaren.

Tillsätt chili, limeskal och juice, vitlök, spiskummin och olivolja. Fortsätt massera kålen tills den är mjuk. Smaka av om det behövs mer salt och ställ sedan åt sidan och låt dra.

Strimla rättikan och moroten till julienne.

Grilla laxen till en innertemperatur på 54 .

Blanda kålsalladen med salladslök, koriander, rättika och morot samt familjemix sallade.

Servera med den nygrillade laxen och rostad majsröra.
 

UTVALT ÖL SOM PASSAR BRA TILL RECEPTET

Belgisk Ale 330 ml 30,90 kr